Jedzenie a potencja

Jedzenie

Jedzenie, to jedna z podstawowych potrzeb wszystkich organizmów żywych. Rośliny też są odżywiane, ale nie mówimy o nich, że jedzą. Jedzenia potrzebujemy od pierwszych dni życia. Spożywamy je regularnie i każdego dnia. Bez jedzenia w niedługim czasie nasz organizm przestałby żyć. Jedzenie stanowi źródło energii i budulec dla różnego rodzaju komórek. W tym co spożywamy na co dzień musi znajdować się wiele składników niezbędnych do życia i prawidłowego funkcjonowania. Dlatego nasza codzienna dieta musi być bogata i wieloskładnikowa. Dla naszego życia i zdrowia ważna jest zarówno ilość i jakość jedzenia. Jedząc zbyt mało jesteśmy przemęczeni, osłabieni i pozbawieni energii. Jedząc zbyt dużo czujemy się podobnie, ponieważ dźwigamy niepotrzebne i obciążające organizm kilogramy. Potrzebną nam ilość jedzenia łatwo obliczyć korzystając z kalkulatorów zamieszczanych w sieci. Wystarczy wpisać wiek, wagę i wzrost, a otrzymamy potrzebną nam każdego dnia ilość kalorii. Jakość jedzenia jest bardzo ważna, bo niewłaściwy styl odżywiania się prowadzi do rozwoju bardzo wielu i bardzo poważnych schorzeń. Od tego co jemy zależy stan i kondycja całego ciała i wszystkich narządów. Odpowiednie składniki codziennej diety sprawiają, że prawidłowo funkcjonuje nasz układ nerwowy, układ kostny, mięśnie, układ krążenia, wątroba, nerki serce, a także potencja seksualna.

Zdrowa i zaburzona potencja seksualna

kamagraZdrowa potencja seksualna, to możliwość odbywania pełnych stosunków płciowych, adekwatna do wieku i etapu życia. Oczywiście, zdolność do odbywania stosunków płciowych będzie inna u dwudziestolatka, u czterdziestolatka i u sześćdziesięciolatka. Zaburzeniem potencji seksualnej nie są jej spadki wywołane naturalnymi czynnikami. Do czynników tych należy spadek poziomu produkcji testosteronu u mężczyzn po czterdziestym roku życia. Podobnie ma się sprawa z naturalnym procesem starzenia całego organizmu. Spadek potencji wywołany takimi czynnikami można złagodzić przy pomocy dostępnych na rynku leków. Może to być na przykład Kamagra produkowana przez indyjski koncern farmaceutyczny Ajanta Pharma. Mężczyźni narzekający na słabszą potencję z powodu wieku mogą sięgnąć po słynną niebieską tabletkę, jaką jest Viagra produkowana w Stanach Zjednoczonych. O zaburzeniach potencji mówimy wówczas, gdy zdolność do odbywania stosunków płciowych wywołana jest innymi czynnikami niż naturalne. Kłopoty z potencją mają zarówno mężczyźni, jak i kobiety. Panowie narzekają przede wszystkim na zaburzenia erekcji. Z kolei paniom doskwiera głównie spadek libido, czyli pożądania i ochoty na igraszki w sypialni. Zaburzenia erekcji mogą pojawić się w każdym wieku. Mają je mężczyźni bardzo młodzi, w wieku dojrzałym i starszym. U bardzo młodych mężczyzn, zaburzenia te mają charakter psychogenny, to znaczy wywołane są czynnikami psychicznymi, takimi jak na przykład stres czy obawa przed odrzuceniem przez partnerkę. U panów w wieku średnim i starszym, zaburzenia erekcji wywołane są głównie nieprawidłowym funkcjonowaniem układu krążenia, będącym skutkiem rozwoju jakiegoś schorzenia ogólnoustrojowego. Do zaburzeń erekcji prowadzi zły stan i kondycja układu sercowo naczyniowego, cukrzyca, miażdżyca, otyłość, nadciśnienie i choroba wieńcowa. Kłopoty z seksem wywołane tego typu czynnikami pomagają pokonać leki na wzwód, takie jak Viagra czy Kamagra. Jednocześnie trzeba leczyć schorzenie ogólnoustrojowe wywołujące kłopoty z erekcją.

Jedzenie a potencja seksualna

Mało kto zdaje sobie sprawę z tego, że to co je ma wpływ na potencję seksualną. Trudno się temu dziwić, ponieważ wpływ ten nie jest bezpośredni, natychmiastowy i szybko odczuwalny. Można na przykład czuć, że po pewnych potrawach jesteśmy ociężali i zamiast na seks mamy ochotę jedynie na sen. Na tej podstawie można dojść do wniosku, że przed akcją w sypialni nie warto objadać się do syta. Długofalowy wpływ jedzenia na potencję jest dużo trudniejszy do uchwycenia. Najprostszą zasadą, jaką można tu zacytować jest ta, że zdrowej potencji służy dokładnie to samo co służy zdrowiu. Potencję seksualną w sensie ochoty na seks poprawiają potrawy zwane afrodyzjakami. Do afrodyzjaków zaliczamy przyprawy, takie jak cynamon, lubczyk czy goździki. Pobudzająco na libido działają potrawy apetycznie podane, kolorowe i aromatyczne. Afrodyzjakiem jest czekolada, szampan i truskawki. Dobry na erekcję jest czosnek, seler i kolendra. Kondycję seksualną może poprawić częste jedzenie szparagów. Kondycja ta zależy od tego ile pochłaniamy witaminy E, a tej jest najwięcej w pestkach dyni. Jednym z najstarszych sposobów na potencję jest korzeń Żeń-szenia. Trzeba jednak pamiętać, by był to żeń-szeń wyhodowany w Azji, a nie w Europie. Zaburzenia potencji doraźnie pokonują dostępne na rynku tabletki. Najstarszy lek na erekcję to Viagra, która powstała ponad 20 lat temu. Dużo młodsza, ale równie skuteczna jest Kamagra, którą można zażywać w różnych postaciach. Najlepsze jedzenie na dobrą potencję seksualną, to sięganie po to, co służy układowi krążenia, chroni przed miażdżycą, otyłością i cukrzycą. Na dobrą potencję najlepiej spożywać produkty pełnoziarniste, mięso drobiowe, mięso ryb słonowodnych, kasze, jaja, warzywa i owoce. Potencji szkodzi cukier, żywność wysoko przetworzona, wzmacniacze smaku, sól i inne dodatki do żywności. Zdrowa dieta i ruch to najlepszy sposób na zachowanie dobrej kondycji całego organizmu, w tym układu sercowo naczyniowego i potencji.

Źródło artykułu: https://viagra.edu.pl/